۹ فروردین ۱۴۰۲، ۲۳:۳۴

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس:

مزیت استان البرز در کشاورزی دانش پایه و نهاده‌های فناورانه است

مزیت استان البرز در کشاورزی دانش پایه و نهاده‌های فناورانه است

کرج- عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: مزیت استان البرز در کشاورزی دانش پایه و نهاده های فناورانه است و در زمینه رشد تولید باید از این ظرفیت بهره برد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا عباسی عصر چهارشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان البرز، با تبریک فرا رسیدن ایام ماه مبارک رمضان و تقارن آن با ایام نوروز گفت: در ابتدا ضروری می دانم که از کلیه کارکنان سازمان جهاد کشاورزی بابت زحماتی که در راستای تأمین امنیت غذایی در کشور و به ویژه استان طی سال گذشته کشیده شده است تشکر و قدردانی نمایم، همچنین از رؤسای پیشین سازمان به ویژه از آقایان دکتر مخبر و روشن نژاد و همچنین دکتر بازدار قدردانی می‌نمایم.

نماینده مردم البرز در مجلس شورای اسلامی با قدردانی از مجموعه سازمان جهاد کشاورزی افزود: طی این سال‌ها زحمات متعددی در حوزه جهاد کشاورزی کشیده شده است، ولی در کنار این زحمات باید نسبت به نقاط ضعف نیز حساسیت ویژه ای داشته باشیم چرا که که باید در نظر داشته باشید که امنیت غذایی یکی از تکالیف اصلی وزارت جهاد کشاورزی است.

این مسئول با بیان اینکه برخی مشکلات مرتبط با بحث‌های ساختاری و برخی مرتبط با بحث‌های مدیریتی است که باید این مطالب را کنار یکدیگر مورد توجه قرار داد اظهار کرد: سال ۹۰ و ۹۱ برخی تصمیم گیریها در وزارت جهادکشاورزی، وزارت بازرگانی و برخی در صنعت و معدن بود که این تعدد مراکز تصمیم گیری موجب تشتت آرا شده بود و به نوبه خود تولید را مورد آسیب قرار می‌داد.

عضو مجمع نمایندگان استان البرز ادامه داد: با توجه به اختلافی که میان این سه وزارت خانه در آن سال‌ها مطرح بود، نیاز به تدابیری بود که با اتخاذ آن مشکلات مرتبط مرتفع شود؛ به همین منظور با تدابیر صورت گرفته وزارت بازرگانی حذف و صنعت، معدن نیز تبدیل به صنعت، معدن و تجارت شد همچنین قانون انتزاع تصویب گردید که اختیاراتی را به وزارت جهاد کشاورزی منتقل کرد.

عباسی با اشاره به اهمیت مانع زدایی از روند رشد تولید بیان کرد: پس از تدابیری که برای حل و رفع مشکلات مرتبط با تصمیم گیری ها به دلیل تعدد سازمان‌ها وجود داشت تصمیم گرفته شد به خوبی اجرا نشد و زمینه سازی شد تا بار دیگر سال ۹۷ و ۹۸ اختیاراتی که به جهادکشاورزی داده شده بود باز پس گرفته شد.
وی افزود: زمانی که وارد مجلس شدیم با توجه به اتفاق‌هایی که در حوزه مرغ و تخم مرغ در سال ۹۹ افتاده بود به این نتیجه رسیدیم که این مطلب ماحصل کامل نشدن حوزه اختیارات مرتبط با وظایف جهادکشاورزی در حوزه تنظیم بازار است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با ضروری خواندن مشخص کردن متولی واحد در زمینه تنظیم بازار و پیشگیری از تصمیم گیری های پراکنده و متعدد، ادامه داد: با تلاش‌های صورت گرفته تیرماه ۱۴۰۰ اختیارهای تنظیم بازار به صورت کامل به جهاد کشاورزی داده شد، که انتهای دولت دوازدهم این امر محقق شد.
نماینده مردم البرز در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: طی ۱۰۰ سال گذشته ۱۱ مرتبه بازرگانی از صمت جدا و بار دیگر متصل شده است، اینجا یک ایراد اساسی وجود دارد؛ اگر کار کارشناسی، دقیق و همچنین با اطلاعات درست انجام نشود، یک سال دیگر همین مشکلات تکرار می‌شود، که بنده به شخصه با تشکیل وزارت بازرگانی و یا سازمان بازرگانی مخالف هستم برای آن هم دلایل کارشناسی دارم.

وی توضیح داد: یکی از دلایل به وجود آمدن این مشکل، در کنار سو مدیریت‌ها، عدم ارائه ابزار و امکانات نظارتی به جهادکشاورزی است، اختیارات و امکانات باید کامل داده شود تا شاهد اتفاقات خوب در رشد و رونق تولید باشیم؛ اگر تورمی داریم برای این است که تناسبی میان عرضه و تقاضا وجود ندارد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نخستین مشکلی که وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تولید دارد عدم وجود یک آمار درست و دقیق است. به عنوان نمونه آن زمان که می‌خواستیم مردمی سازی یارانه‌ها را انجام دهیم می‌گفتیم که «۲۱ میلیون تن نهاده نیاز داریم»، آیا واقعاً این میزان بود یا درصدی از این نهاده به انحراف می‌رفت و یا «سرانه مرغ ما ۳۲ کیلوگرم است» آیا واقعاً این‌طور است؟! یا سرانه مصرف گندم ما ۱۴۰ کیلوگرم است؟! نمی‌دانیم آیا این آمارها با واقعیات تناسبی دارد یا خیر و به واقع آمار درستی در حوزه تولید در جهاد کشاورزی نداریم.

عضو مجمع نمایندگان استان البرز با بیان اینکه در حوزه کشاورزی آمار درست و صحیح ضروری است بیان کرد: کشف درست آمار دقیق در حوزه کشاورزی ضروری است تا مبنای آن ص

ادرات و واردات به شکل حقیقی و مطلوب انجام شود؛ و بر اساس آن آمار صحیح، قانونگذاری و سیاست گذاری در حوزه کشاورزی انجام شود.

عباسی با اشاره به ظرفیت قابل توجه صادرات از استان البرز اظهار کرد: در حوزه آمار باید کار جدی در حوزه جهادکشاورزی با همکاری مراکز دانش بنیان انجام شود؛ همچنین توجه به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های استان اهمیت اساسی دارد به عنوان نمونه فرودگاه پیام بخشی از ظرفیت و پتانسیل استان البرز است که باید در جریان رشد صادرات بطور عام و به صورت خاص در حوزه کشاورزی از آن استفاده کرد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مزیت البرز در نهاده‌های فناورانه است خاطرنشان کرد: استان البرز قطب علم و فناوری کشور است و در زمینه رشد تولید باید از این ظرفیت استان در کل کشور استفاده کرد، تولید نهاده‌های فناورانه مثل انواع واکسن‌ها، آنتی بیوتیک ها، نهال، بذر و نشاء از مزیت‌های استان است که می‌توان از این امکان و پتانسیل بهره برد و شاهد رشد و رونق تولید هم در استان و هم کشور بود.

کد خبر 5742994

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha